Natalie D’haene

Natalie begon haar pianocarrière op schoot bij haar vader. Toen daar geen plaats meer was volgde ze les in de muziekacademie van Aalst bij Catharina Leijnse. De muzikale vonk werd overgedragen en een vervolgopleiding aan het conservatorium in Brussel bij Jan Michiels was een logische stap. Sinds het behalen van haar masterdiploma stimuleert ze kleine vingertjes in de Kunstacademie  van Geraardsbergen en in haar eigen school: Villa Akebia.
Samen met enkele collega’s uit de Kunstacademie Geraardsbergen startte ze met Tanguera. De passie voor de tangomuziek resulteerde tot een lesopdracht in diezelfde academie voor jonge tango-ensembles.

Jan Maris

Jan studeerde klassieke gitaar aan het KMC Brussel bij Albert Sundermann. Sinds zijn jeugd is hij als bassist en gitarist actief bij diverse volksmuziekgroepen. Reeds 30 jaar is hij werkzaam in het Deeltijds Kunstonderwijs als gitaarleerkracht te Geraardsbergen. Enkele jaren geleden startte hij samen met zijn vrouw, Natalie D’haene, Villa Akebia op: een muziek- en vormingscentrum te Nieuwerkerken (Aalst) waarin hij zelf werkzaam is als leerkracht ukelele, gitaar en contrabas.

Jonas Scheys

Jonas volgde een opleiding klassieke gitaar en vervolgens een opleiding theorbe aan het conservatorium van Gent. Hij is ook sinds lang gefascineerd door basgitaar en contrabas. Jonas is verder nog actief bij Embrun, EmBRIO, Transpiradansa en verschillende andere projecten, en geeft les aan de kunstacademie van Geraardsbergen.

Elke De Meester

Elke begon op 6-jarige leeftijd met accordeonles, na het zien van het instrument “met knopjes en open-en-toe” dat de papa van Pinokkio speelde in de gelijknamige tekenfilm. Eddy Flecijn werd haar leraar, zowel in de Academie van Sint-Niklaas als later in het Lemmensinstituut. Haar liefde voor muziek omvat stijlen als klassiek, kamermuziek, folk, wereldmuziek, singer-songwriter, zigeunermuziek, bluegrass, tango, chanson en musette… Elke is geeft les aan het Stedelijk Conservatorium Brugge en aan het Lemmensinstituut in Leuven. 

Meer info: www.elkedemeester.be

Jenna Vergeynst

Toen Jenna in haar vijfde levensjaar een viool aan de schouder legde, werd een passie geboren. De liefde voor snaren was zo groot dat ze aan de Kunstacademie van Geraardsbergen voor harp koos. Tijdens haar studies en doctoraat in de bio-ingenieurswetenschappen, bleef ze onverminderd harp en viool spelen. In 2019 besloot ze om toch haar grootste passie te volgen en begon ze aan studies harp bij Miriam Overlach aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen.

Meer info: www.jennavergeynst.com